Chokladmuffins med chokladbitar
150 gram | smör | |
2 dl | socker | |
2 st | ägg | |
1 tsk | vaniljsocker | |
1 dl | mjölk | |
3 dl | vetemjöl | |
2 tsk | bakpulver | |
4 msk | kakao | |
50 gram | mörk choklad (70 %)(Går bra med annat sorts choklad) | |
50 gram | vit choklad |
15 små eller 10 stora
1. Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa några sekunder till så att det blandas. Ta ur vispen ur bunken.
2. Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.
3. Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min.
Kommentarer
Trackback